vrijdag, oktober 13, 2006

Onze tradestrategie

Onze tradestrategie - een beknopte uitleg :

Na de sluiting van de Europese en Amerikaanse markt bepalen wij eventuele instapposities voor de volgende beursdag. Wij doen dit aan de hand van technische analyse (steun- en weerstandsniveau's - trendpatronen, bepaalde technische indicatoren, candlestickspatronen...enz..) en fundamentele analyse (bijvoorbeeld belangrijke macro-economische cijfers uit zowel de EU als de VS). Verder trachten wij ook rekening te houden met het geldende marktsentiment (bijvoorbeeld geo-politieke spanningen tussen bepaalde landen). Dit impliceert dat onze eventuele LONG en SHORT posities niet tot stand komen door één of ander mechanisch systeem dat autonoom de in te nemen posities berekent en vervolgens signalen genereert die wij dan de volgende dag trachten in te nemen.

Eens we deze zaken in de mate van het mogelijke hebben bestudeerd bepalen we een volledige instap- stoploss- en targetstrategie voor de volgende beursdag. Momenteel doen we dit voor de CAC40 - BUND en EUROSTOXX50 futures.
Deze instaplevels worden altijd voor opening van de markt op de weblog geplaatst en kunnen dus perfect beoordeeld worden op hun voorspelbaarheid. Enkel op deze manier kan de strategie op zijn werkelijke waarde getest worden.

Belangrijk :

- Alle LONG en SHORT posities gebeuren met 1 (één) futurecontract.

- Instapposities worden slechts ingenomen na 09.00 uur 's morgens en nooit ervoor, wij willen immers dat alle (grote) marktpartijen aanwezig zijn wanneer wij onze posities innemen. Tussen 08.00 en 09.00 zie je de koers soms nogal eens rare en niet zelden hevige bewegingen maken...

- We traden niet om te traden. Het doel is met zo weinig mogelijk kosten een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Daarom ook dat we slechts één instapscenario per futurecontract per dag voorzien (als de condities gunstig zijn) waardoor onze tradekosten tot een absoluut minimum worden herleid. Zijn we van oordeel dat de markt niet de juiste opportuniteiten biedt dan blijven we uit de markt. Geen positie innemen is (niet zelden) een wezenlijk onderdeel van een verstandige tradestrategie.

- Hoe de koers ook evolueert, indien we noch onze stoploss, noch onze target halen sluiten we altijd af voor het einde van de beursdag. Voor de CAC40 betekent dit om 19.55 uur (sluiting om 20.00) voor de BUND en EUROSTOXX om 21.55 uur (sluiting om 22.00 uur).

- Intraday wordt de setup nooit aangepast, posities worden slechts ingenomen aan de koers die voor de marktopening werd bepaald. Ook wanneer de koers ons (long of short) -instapniveau 'net niet' haalt houden we ons aan onze originele settings (en zullen we dus geen posities openen).

- Ons stoplosslevel is een vooraf ingestelde vaste stoploss die gedurende de handelsdag ongewijzigd blijft. Ons doel is immers zo lang mogelijk in de markt te blijven eens een positie werd ingenomen. Op die manier wordt er gepoogd te profiteren van grote trendbewegingen. Bijkomend voordeel van een vooraf bepaalde stoploss : we weten op voorhand hoe groot ons verlies maximaal kan worden indien we de koersbeweging verkeerd inschatten.

Aarzel niet ons via onderstaand mailadres te contacteren indien bepaalde zaken niet duidelijk zijn of indien u meer inlichtingen wenst. In de mate van het mogelijke zullen wij trachten zo spoedig mogelijk te antwoorden.

Zerosumtraders@gmail.com