zondag, maart 04, 2007

Update 03/03 - CAC40, Eurostoxx50 en Bund

Het minste wat we kunnen zeggen is dat we zéér zeker een helse week achter de rug hebben. Het was enorm lang geleden dat we dergelijke volatiliteit en volume zagen op de door ons gevolgde futurecontracten.

Meer beweging in de markt betekent meer opportuniteiten maar uiteraard ook meer risico, daarom dat we de laatste dagen een beetje de kat uit de boom hebben gekeken en we aan de zijlijn bleven staan. Dergelijke nervositeit waren we immers al lang niet meer gewoon en dan is het meestal geen slecht idee om de zaak even van op afstand te bekijken...

Om u een beeld te geven van de intensiteit tijdens de afgelopen week treft u hieronder twee grafiekjes (op de afbeelding klikken om te vergroten), het eerste is een chart met daarop de grafiek van de CAC40 waarop elke candle één dag vertegenwoordigt. De tweede chart betreft de BUND met een zelfde tijdsinterval. De lengte van de candles van afgelopen week toont aan dat er inderdaad meer dan gewone activiteit (volatiliteit) gaande was. Het feit dat meerdere van deze candles grote upper- en downshadows vertonen weerspiegelt de nervositeit in de markt. Bekijk ook onderaan de chart even het volume van de afgelopen dagen (purper omcirkelt)... duidelijk, zou ik zo zeggen ;-)



Op beide grafieken heb ik ter hoogte van de purperen lijn een cirkel met uitroeptekens geplaatst. Reden? Wel, deze purperen lijn vertegenwoordigt de 200MA en net die MA is van primordiaal belang bij het bepalen van de langetermijntrend! Bij de CAC40 betekent die lijn momenteel steun (ook bij de Eurostoxx50 maar die is hier niet afgebeeld) en bij de stijgende Bundfuture betekent diezelfde purperen lijn momenteel weerstand. Cruciale levels dus...

We gaan vanaf morgen opnieuw trachten intradayposities in te nemen. We verwachten nog hevige bewegingen en daarom zullen de instaplevels en stopzones uiterst precies moeten ingeschat worden. Het risico vergroten door de stoplosslevels veel verder te verwijderen vinden we immers niet echt een valabele oplossing, al gaan we toch rekening moeten houden met iets meer bewegingsruimte... We doen ons best!

Nieuwe daytrade posities voor maandag 05/03/2007
! geen inname van posities vóór 09.00 uur !

BUND
LONG 116,05
STOPLOSS @ 115,79
TARGET @ 116,90 of EOD marktprijs

CAC40
SHORT @ 5495
STOPLOSS @ 5535
TARGET @ 5401 of EOD marktprijs

EUROSTOXX50
LONG @ 3905
STOPLOSS @ 3860
TARGET @ 3995 of EOD marktprijs


TOT SLOT : Afgelopen week hebben we op allerhande forums zowel in België als Nederland enorm véél boze reacties gelezen van (gefrustreerde) beleggers die - zacht uitgedrukt - 'ontevreden' waren over de snelheid van orderuitvoering door hun bank/broker. Sommige orders konden zelf een tijdlang NIET worden uitgevoerd. Dat dit kan leiden tot regelrechte financiële catastrofes in de huidige markt hoeft weinig uitleg me dunkt. Daarom dat we het nog eens herhalen. Zorg ervoor dat wanneer u handelt met een speculatief produkt als futures dat u beschikt over 'Direct Access' software waarmee u rechtstreeks toegang hebt op de beursvloer. In dergelijke markten moeten werken met een webbased beursplatform waarbij je orders via een tussenpersoon worden doorgegeven is vragen om problemen... Wie, wat of waar maken we hier geen reclame voor maar u begint u zoektocht het best door even te googlen met de volgende trefwoorden : 'direct access software' 'realtime trading' 'traden vanuit grafiek'..... keuze te over en zeker voor elk wat wils!

Groeten,

Zerosumtrader
Zerosumtraders@gmail.com